VÄLKOMMEN TILL KLUBBENS TISDAGSPADDLINGAR


Som medlem i Kanotklubben Njord är du välkommen att delta i de tisdagspaddlingar som klubben anordnar.
Tisdagspaddlingen sker sju tisdagar på våren från mitten av maj fram till midsommarveckan. Därefter är det sommaruppehåll till början av augusti då vi drar igång igen sju tisdagar fram till sista veckan i september. Datum för tisdagspaddlingarna är inlagda i kalendern.


Utgångspunkt för tisdagspaddlingen är Kungsgårdsviken och utflyktsmålen varierar lite beroende på väder och vind. Ett populärt utflyktsmål är en tur fram och tillbaka till Andersön. Vid bra väderförhållanden bjuder denna tur på en magiskt fin naturupplevelse, kvällssol över fjällen som avspeglas på en spegelblank Storsjön.

Varje år är det premiär för tisdagspaddlingen  vecka 20. Då det är väldigt kallt i vattnet så här tidigt på säsongen så ställer vi kravet att ni har genomgått en kurs i kamraträddning för att delta i årets premiärpaddling. Efter sommaruppehållet börjar vi återigen med tisdagspaddlingarna vecka 31.
Alla tisdagspaddlingar går av stapeln 18.30, då ska ni vara ombytta och klara. Förutom fika bör ni ta med er ett klädombyte och handduk som packas i en vattentät packpåse. Klä er efter väderlek, tidigt på säsongen är det lämpligt med torrdräkt eller att klä sig enligt flerskiktsprincipen.


För er som inte har en egen kajak så finns det möjlighet att låna en kajak av klubben. Vid lån av kajak ska skicket på kajaken kontrolleras både innan och efter utflykten. Om det efter kajakturen har uppkommit några nya skador, repor etc, ska detta meddelas styrelsen via mejl till: info.njordkajak@gmail.com.


VARMT VÄLKOMNA TILL TISDAGSPADDLINGEN